ماش پلو ساده يا دمي ماش پلو يكي از غذاهاي ساده، سالم و مقوي ايرانيه. ماش پلو به روشهاي مختلفي تهيه ميشه. اما دمي ماش ماش پلو كتهاي بدون گوشت و مرغ غذايي ساده و راحتيه كه به دليل وجود ماش ارزش غذايي زيادي هم داره. در ادامه با دستور پخت ماش پلوي ساده كتهاي يا دمي ماش بدون گوشت و مرغ به صورت مرحله به مرحله آشنا خواهيد شد.
مواد لازم براي ۴ نفر
- برنج ۳ پيمانه
- ماش ۲ پيمانه
- پياز بزرگ ۲ عدد
- كره ۵۰ گرم
- آب زعفران ۲ قاشق غذاخوري (به دلخواه)
- شويد خشك يا تازه نصف پيمانه (به دلخواه براي تهيه ماش پلو با شويد)
- نمك ۱ قاشق چايخوري
- فلفل سياه نصف قاشق چايخوري
- زردچوبه نصف قاشق چايخوري
- پودر دارچين ۲ قاشق چايخوري
- پودر زيره نصف قاشق چايخوري (به دلخواه)
- پودر تخم گشنيز نصف قاشق چايخوري (به دلخواه)
- پودر هل نصف قاشق چايخوري (به دلخواه)
- پودر كاري يك سوم قاشق چايخوري (به دلخواه)
طرز تهيه
مرحله اول: ماش رو پاك كرده و حدود ۱ ساعت داخل آب بخيسانيد. سپس آب ماش رو عوض كنيد و ماش رو بپزيد. دقت كنيد كه ماش له نشه. حدود ۳۰ دقيقه طول ميكشه تا ماش بپزه. ماش رو نبايد زياد بپزيد، چون در پلو له ميشه.
مرحله دوم: پياز رو به شكل خلالي خرد كنيد و با كره تفت بديد. وقتي كه طلايي شد نمك، فلفل و زردچوبه و اگه زعفرون داشتيد هم اضافه كنيد. كمي تفت بديد تا خامي ادويه گرفته بشه.
سالمترين غذاها براي خنك كردن بدن در روزهاي گرم
مرحله سوم: برنج رو كه از قبل خيس كردهايد رو روي حرارت قرار بديد. ماش پخته و پياز داغ رو به برنج اضافه كنيد و سپس دارچين و بقيه ادويهها رو در صورت دلخواه اضافه كنيد.
مرحله چهارم: حدود ۲۰ تا ۴۰ دقيقه بعد، وقتي كه برنج دم كشيد، ماش پلوي ساده ما آماده شده. دمي ماش رو ميتونيد به همراه تخممرغ نيمرو سرو كنيد كه هم خشمزهتر ميشه و هم ارزش غذايي بيشتري پيدا ميكنه.
نكته: براي تهيه ماش پلو با شويد شويد خشك يا شويد تازه خرد شده رو به همراه پياز داغ و ماش پخته به برنج اضافه كنيد.