سالم‌ترين غذاها براي خنك كردن بدن در روزهاي گرم

۱۲۸ بازديد

سالم‌ترين غذاها براي خنك كردن بدن در روزهاي گرم

اخبار پزشكي و سلامت اين هفته نگاهي دارد به اين عناوين: سالم‌ترين غذاها براي خنك كردن بدن در روزهاي گرم؛ عارضه رواني بازماندگان كوويد-۱۹ و سروتونين، هورموني براي كاهش عفونت‌هاي گوارشي.

مصرف برخي ميوه‌ها و سبزيجات كم‌كالري و كم‌كربوهيدرات، علاوه بر اين كه وزن را در محدوده سالم نگه مي‌دارد، راهي براي خنك كردن بدن در روزهاي گرم تابستان نيز هست.

به گزارش Prevention، يكي از اين گزينه‌هاي غذايي كرفس است. ۹۵ درصد از اين سبزي را آب تشكيل داده است. كرفس نه تنها فرايند هضم مواد غذايي را تسهيل مي‌كند، بلكه مدر است و مي‌تواند باعث تنظيم مايعات بدن شود.

بايدها و نبايدهاي گرم كردن غذا - ايرنا

جالب است بدانيد كه يك فنجان تمشك تنها ۵ گرم و يك فنجان زغال اخته ۷ گرم شكر دارد. مصرف توت‌ها بخصوص انواع يخ زده آنها، باعث كاهش دماي بدن مي‌شود.

در ميان سبزيجات، رازيانه نيز سرشار از آب و فيبر است و مصرف آن باعث كاهش دماي بدن و كاهش ميزان اسيد معده مي‌شود. سالمترين غذا

فلفل‌هاي تند انتخابي عالي براي هواي گرم هستند. كپسايسين موجود در اين فلفل‌ها، سيگنالي را به مغز شما ارسال مي‌كند كه بدن بيش از حد گرم شده است. در نتيجه براي خنك شدن بيشتر عرق خواهيد كرد. تبخير عرق، باعث كاهش دماي پوست مي‌شود.

در تابستان، همراه با غذاهاي حاوي پروتئين، آناناس بخوريد. مصرف پروتئين باعث احساس گرما مي‌شود چون بدن براي هضم آن به انرژي زيادي نياز دارد. اما آناناس حاوي آنزيمي به نام بروملين است كه هضم پروتئين را براي بدن راحت‌تر مي‌كند. مطالب پزشكي

آب نارگيل نيز داراي قند بسيار محدود و البته پتاسيم فراوان است. پتاسيم باعث حفظ الكتروليت‌هاي بدن مي‌شود و به احساس خنك بودن كمك مي‌كند.

منتول موجود در نعناع نيز باعث احساس خنكي مي‌شود. حتي مصرف نعناع خيلي زودتر از نوشيدن آب ممكن است حس تشنگي را برطرف كند.

اختلال استرس پس از سانحه؛ عارضه رواني بازماندگان كوويد ۱۹

بنا به هشدار جمعي از روانشناسان و روانپزشكان كالج كينگ لندن و دانشگاه آكسفورد، بيماراني كه از كوويد-۱۹ جان سالم به در برده‌اند، بايد تحت غربالگري اختلال استرس پس از سانحه (PTSD) قرار بگيرند.

به گزارش گاردين، اختلال استرس پس از سانحه در افرادي رخ مي‌دهد كه يك رويداد آسيب‌زا را تجربه كرده اند. همه‌گيري ويروس كرونا مي‌تواند استرس زيادي به خصوص براي كساني كه به دليل عفونت بستري شده‌اند، به همراه داشته باشد.

افراد مبتلا به PTSD حتي اگر هيچ خطري تهديدشان نكند، ممكن است احساس استرس، ترس و اضطراب كنند. بيشتر افراد مبتلا به PTSD ممكن است علائم اين اختلال را سه ماه بعد از يك رويداد آسيب‌زا يا استرس‌زا تجربه كنند. علائم ممكن است بيش از يك ماه به طول انجامد و آنقدر شديد باشد تا بر روابط و فعاليت‌هاي روزانه تاثير منفي بگذارد.

علائم اين بيماري شامل فلش بك، افزايش ضربان قلب، افكار ترسناك، روياهاي بد، احساس تنش، خشم و از دست دادن علاقه به فعاليت‌هاي لذت بخش است. دريافت درمان زودرس براي كاهش پيشرفت بيماري ضروري است.

كارشناسان بهداشت تخمين مي‌زنند كه ممكن است ده‌ها هزار نفر از مبتلايان به كوويد-۱۹ در معرض خطر PTSD باشند. همچنين تحقيقات نشان داده كه حدود ۴۰ درصد از افراد مرخص شده از بخش مراقبت‌هاي ويژه علائم اضطراب را از خود نشان مي‌دهند، ۳۰ درصد آنها دچار افسردگي و ۲۰ درصدشان نيز داراي علائم اختلال استرس پس از سانحه هستند.

سروتونين، هورموني براي كاهش عفونت‌هاي گوارشي

تحقيقات جديد دانشمندان دانشگاه تگزاس نشان داده است كه سروتونين يا همان "هورمون شادي" مي‌تواند باعث كاهش خطر ابتلا به برخي عفونت‌هاي خطرناك دستگاه گوارش شود.

به گزارش مديكال اكسپرس، اين يافته‌ها مي‌تواند روشي جديد براي مقابله با برخي عفونت‌هاي گوارشي ارائه دهد كه تنها معدودي از آنتي‌بيوتيك‌ها قادر به درمان آنها هستند.

اگرچه بيشتر تحقيقات در مورد سروتونين درباه تأثيرات آن روي مغز متمركز است، اما حدود ۹۰ درصد از اين انتقال‌دهنده عصبي در دستگاه گوارش توليد مي‌شود. در دستگاه گوارش انسان ميلياردها باكتري زندگي مي‌كنند كه بيشتر آنها مفيد هستند، اما باكتري‌هاي بيماري‌زا نيز مي‌توانند دستگاه گوارش را درگير كنند و باعث عفونت‌هاي جدي و كشنده شوند.

محققان دريافتند كه باكتري اشرشيا كولي كه باعث مسموميت‌هاي غذايي مي‌شود، مي‌تواند توسط هورمون سروتونين در آزمايشگاه مهار گردد. آنها سپس آزمايش مشابهي را روي موش‌ها انجام دادند. نتايج نشان داد موش‌‌هايي كه مقدار زيادي سروتونين در دستگاه گوارش دارند، كمتر با باكتري سيتروباكتر رودنتيم آلوده مي‌شوند.

محققان قصد دارند در آينده امكان دستكاري سطح سروتونين را به عنوان روشي براي مقابله با عفونت‌هاي باكتريايي در دستگاه گوارش بررسي كنند. در حال حاضر، تعداد كمي از آنتي‌بيوتيك‌هاي موجود مي‌توانند به طور مؤثر با باكتري اشرشيا كولي مبارزه كنند. حتي برخي از آنتي‌بيوتيك‌ها عواقب عفونت را بدتر مي‌كنند و باعث مي‌شوند باكتري‌ها سموم بيشتري را آزاد كنند.

مصرف غذاهايي از جمله ماهي سالمون و ماهي قزل‌آلا، تخم مرغ، گوشت بوقلمون، توفو و سويا، شير، پنير و آناناس به افزايش توليد سروتونين در بدن كمك مي‌كنند.

آيا يوگا واقعا به كاهش وزن كمك مي‌كند؟

مطالعات جديد حاكي از آن است كه يوگا علاوه بر بهبود انعطاف‌پذيري و تعادل، روش موثري براي كاهش وزن و تناسب اندام است.

به گزارش مديكال ديلي، انواع مختلف يوگا تاثيرات متفاوتي روي وزن دارند. به عنوان مثال انجام بيكرام يوگا در يك اتاق گرم مي‌تواند به سوزاندن به طور متوسط ۴۶۰ كالري در مردان و ۳۳۰ كالري در زنان كمك كند. آشتانگا يوگا نيز مي‌تواند به سوزاندن ۳۰۰ كالري در تنها نيم ساعت كمك كند. ساير يوگاهاي قدرتي مثل وينياسا نيز مي‌توانند علاوه بر تقويت سيستم خون‌رساني بدن و تقويت عضلات، باعث كاهش وزن موثر شوند.

به گفته كارشناسان تغذيه، افراد براي كاهش وزن بايد كالري بيشتري نسبت به آنچه مصرف مي‌كنند، بسوزانند. يك مطالعه در سال ۲۰۱۶ نشان داد كه يوگا با كمك به كنترل مصرف مواد غذايي يا ايجاد ذهن‌آگاهي، به اين فرايند كمك مي‌كند.

ذهن‌آگاهي از طريق يوگا از طرق مختلفي منجر به كاهش وزن مي‌شود، از جمله: مقاومت در برابر مصرف غذاهاي ناسالم يا پرخوري ناشي از استرس، افزايش اعتماد به نفس، دور شدن افكار مزاحم و غير ضروري، غلبه بر خوردن بر اساس علائم بيروني غذا مانند رنگ غذا، درك طعم واقعي غذا، لذت بردن از غذاهاي سالم و كاهش تصوير منفي فرد از بدن خود.

با اين حال، اين مهم است كه بدانيد يوگا به تنهايي منجر به كاهش وزن نمي‌شود. افراد بايد اين كار را در كنار يك رژيم غذايي سالم و ساير فعاليت‌هاي بدني، مانند پياده‌روي يا دويدن انجام دهند. انجمن قلب آمريكا پيشنهاد مي‌‌كند كه براي كاهش وزن موثر، در كنار يوگا روزانه ۳۰ تا ۶۰ دقيقه تمرين ايروبيك با شدت متوسط انجام دهيد و حداقل دو بار در هفته در تمرين‌هاي قدرتي شركت كنيد.

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.