وزيران كشور اتحاديه اروپا كه نگران سيل ورود مهاجران به اروپا مانند سال ۲۰۱۵ هستند، بر روي كشورهاي همسايه افغانستان حساب ويژهاي باز كردهاند تا افرادي را كه از دست طالبان فرار ميكنند در كشورشان بپذيرند. به اين منظور آنها امروز يك نشست فوقالعاده برگزار كردند.
معكوس كردن روند پيري وجود دارد!
هورست زيهوفر، وزير كشور آلمان در حاشيه اين نشست گفت: «بايد در سطح جهاني كار كنيم تا مردم را به خانه و فرهنگ خود نزديك نگه داريم.»
آلمان در سال ۲۰۱۵ به رهبري آنگلا مركل صدراعظم اين كشور در خط مقدم استقبال از سوريهايي بود كه از جنگ داخلي فرار كرده بودند. اين كشور درهاي خود را به روي بيش از يك ميليون پناهجو باز كرد.
سازمان ملل متحد پيشبيني ميكند كه تا انتهاي سال ۲۰۲۱ نيم ميليون نفر به شمار مهاجران افغان اضافه شود.
ماتياس تسفاي، وزير كشور دانمارك در كنار همتايان خود از اتريش و جمهوري چك گفت: «افغانها نبايد به اروپا بيايند، آنها بايد در منطقه خود بمانند. وظيفه ما تثبيت منطقه و اطمينان از اين است كه سازمانهاي بينالمللي كه در آنجا كار ميكنند از منابع مالي برخوردارند و ميتوانند به افرادي كه نياز به حمايت دارند كمك كنند.»
ژرالد دارمنن، وزير كشور فرانسه بر «انسجام بين پذيرش پناهندگان و تشديد كنترلها» اصرار دارد. وي گفت كه هدف اين است از همه كساني كه به ما كمك كردهاند، حمايت صورت گيرد اما در عين حال مهاجرت غيرقابل كنترل پذيرفته نميشود.»
وي تصريح كرد كه هنوز موج مهاجرتي رخ نداده است اما «ممكن است در هفتهها يا ماههاي آينده اتفاق بيافتد.»
اتحاديه اروپا براي كنترل مرزهاي خارجي خود ميتواند از توافقنامهاي كه در سال ۲۰۱۶ با آنكارا براي بازگشت مهاجران غيرقانوني از جزاير يونان به تركيه و كمك مالي براي براي پذيرش پناهندگان امضا شده بود، الهام بگيرد. تركيه در حال حاضر ميزبان بيش از چهار ميليون مهاجر كه اغلب آنها سوري هستند، است.
وسایلی که برای سفر به اروپا باید به همراه داشته باشید