شيوع افسردگي در ايران؛ انتقاد وزير بهداشت از كمبود نشاط

۱۴۲ بازديد

وزير بهداشت با گلايه از دامن زدن به دلمردگي و ياس، شيوع بيماري‌هاي رواني را زنگ خطري براي سلامت جامعه خواند و خواستار توجه عمومي به اين مشكل شد. افسردگي، اضطراب و پرخاشگري اختلال‌هاي رايج در كشور معرفي مي‌شوند.

روز يكشنبه اول دي (۲۲ دسامبر) وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشكي ايران، طي مراسمي در بيمارستان روانپزشكي رازي از هزينه‌هاي سنگين اقتصادي و اجتماعي ناشي از آسيب‌هاي رواني سخن گفت و نسبت به بهداشت روان جامعه اعلام خطر كرد.

تعطيلي مدارس كشور فردا دوشنبه 2 دي 98 + اسامي شهرها

او سلامت رواني و فردي را اولين ركن نظام سلامت در جامعه دانست و گفت: «حوزه بهداشت روان جامعه يكي از حوزه‌هاي بهداشت است كه به شدت در اين خصوص با مشكل مواجه هستيم و اعلام كمبودها در اين زمينه نشانه برخي كم كاري‌ها است.»

سعيد نمكي تاكيد كرد كه جامعه به نشاط و شادي نياز دارد و افزود كه وزارت بهداشت به تنهايي نمي‌تواند به فكر سلامت روان مردم باشد. او به افسردگي نزد شهروندان اشاره كرد و دامن زدن به ياس و نوميدي و دلمردگي را "خيانت ملي به كشور" خواند.

چند ماه پيش‌تر، رئيس انجمن روانپزشكان ايران گفته بود كه ۲۰درصد مردم كشور اختلال رواني خفيف تا شديد دارند و از سلامت رواني و جسمي افراد غفلت مي‌شود.

طبق اعلام رئيس انجمن روانپزشكان ايران، افسردگي، اضطراب و پرخاشگري در رده‌هاي نخست شايع‌ترين اختلال‌هاي رواني كشور قرار دارند و وسواس، اختلالات خواب و اختلالات رفتاري در رده‌هاي بعد. اين انجمن مي‌گويد شمار زنان مبتلا به افسردگي در ايران، دو برابر مردان است.

دلايل باردار نشدن چيست؟ و روشهاي درمان نازايي

دو سال قبل، حسن قاضي‌زاده هاشمي، وزير بهداشت وقت گفته بود كه جامعه ايران از نظر فرهنگي، اختلالات رواني را انكار مي‌كند و برداشت عمومي اين است كه اختلال رواني به معناي ديوانگي است.

Image result for ‫افسردگي‬‎

مجيد صادقي، نايب رئيس انجمن روانشناسان ايران، مي‌گويد كه آمار بيماري‌هاي رواني از بسياري از بيماري‌هاي جسمي هم پيشي گرفته و از هر چهار خانواده يك خانواده درگير بيماري رواني است و دو سوم بيماري‌هاي رواني را اختلال اضطراب و افسردگي تشكيل مي‌دهند.

پژوهش موسسه آمريكايي گالوپ كه با نظرسنجي از شماري از شهروندان ۱۴۰ كشور مختلف انجام شده، نشان مي‌دهد كه ايران در سال ۲۰۱۸ يكي از ۱۰ كشور غمگين جهان بوده است.

مهر سال ۹۸ ناهيد خداكرمي، عضو شوراي شهر تهران از راه اندازه كمپين سلامت روان" خبر داد و با اشاره به ابتلاي ۲۷ درصد ساكنان تهران به اختلال رواني، هدف اين اقدام را كاهش خشونت خانگي و خشونت شهري، كاهش استرس و اضطراب و نشاط بيشتر افراد به ويژه كودكان عنوان كرد.

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.